کلاس پنجم

در این وبلاگ به فعالیتهای کلاس ما پرداخته می شود.

کلاس پنجم

در این وبلاگ به فعالیتهای کلاس ما پرداخته می شود.

امتیاز انصباط کلاس ما در بهمن ماه 1394

   با یاد و نام خدا

  امتیاز انضباط کلاس ما در بهمن ماه 1394

رد

بهمن

1

خوب

2

متوسط

3

عالی

4

متوسط

5

خوب

6

متوسط

7

متوسط

8

خوب

9

عالی

10

متوسط

11

خوب

12

خوب

13

خوب

14

عالی

15

عالی

16

خوب

17

عالی

18

خوب

19

خوب

20

عالی

21

عالی

22

عالی

23

عالی

24

عالی

25

عالی

26

خوب

37

خوب

38

عالی

29

عالی

30

متوسط

31

عالی

32

عالی

33

عالی

تقویم اسفندماه 1394 کلاس ما

 

   با یاد و نام خدا 

  تقویم اسفندماه 1394 کلاس ما

 

سوالات فصل هفتم علوم تجربی پنجم : بینی، زبان و پوست

  با یاد و نام خدا

  سوالات فصل هفتم  : بینی، زبان و پوست

=============

1- چگونه مزه ای را حس می کنیم ؟ هرگاه تکه هایی ( ذره هایی ) از جسم در آب دهان ما  حل شود ما مزه ی آن را حس می کنیم.

2- بر جستگی های روی زبان چه نام دارد ؟ پرز های چشایی.

3- نام دیگر آب دهان چیست ؟ بزاق دهان

4-  چگونه مزه ی غذا را تشخیص می دهیم ؟ بعد از اینکه غذا در آب دهان ما حل شد، توسط پرزهای چشایی و عصب چشایی به مغز پیام فرستاده می شود و ما مزه ی غذا را تشخیص می دهیم.

5- مزه های اصلی کدامند ؟ شوری - ترشی - تلخی - شیرینی

6- آیا همه ی قسمت های زیان یک مزه را حس می کنند ؟ خیر هر بخشی از زبان یک مزه را حس می کنند .

7- زبان اندام چه حسی است ؟ حس چشایی

8- آیا همه ی زبان طعم چیزی را احساس می کند ؟ خیر وسط زبان هیچ طعمی را حس نمی کند

9- قسمت های کناره ی زبان چه طعمی را حس می کند ؟ شوری و ترشی

10- نوک زبان چه طعمی را حس می کند ؟ شیرینی

11- ته زبان چه طعمی را حس می کند ؟ تلخی

---------------  

1- اندام حس بویایی چه نام دارد ؟ بینی

2- چگونه بوی چیزی را حس می کنیم ؟ ذراتی از جسم به همراه هوا وارد بینی ما می شود و در بخش نمناک بالای بینی حل می شود . توسط  اعصاب  های به مغز پیام می فرستاده می شود و ما بوی چیزی را حس می کنیم .

3- چرا وقتی که سرما می خوریم  بوی مواد را حس نمی کنیم؟ هنگامی که سرما می خوریم بخش داخلی بینی خشک می شود  و ذرات اجسام در آن حل نمی شود و ما بوی اجسام را حس نمی کنیم .

4-چرا وقتی سرما می خوریم طعم غذا را به خوبی حس نمی کنیم ؟ زیرا در زمان سرما خوردگی سطح داخلی زبان و روی زبان خشک می شود و ذرات غذا روی زبان حل نمی شود و ما طعم آن را حس نمی کنیم

 

------------------ 

 

1- کار غده ی چربی چیست ؟ ترشح چربی از غده ی های چربی سبب می شود که پوست ما نرم بماند و خشک نشود .

2- کار غده های عرق چیست ؟ بخشی از مواد  زاید بدن ازطریق عرق کردن از بدن خارج می شود - تبخیر عرق پوست بدن را خنک نگه می دارد .

3- پوست چه چیزهایی را حس می کند؟ پوست گرمی و سردی و نرمی و زبری وفشار و درد را حس می کند .

4- چگونه چیزی را حس می کنیم ؟ وقتی چیزی روی پوست ما حرکت می کند یا با پوست ما تماس می گیرد و گیرنده ها به مغز پیام می فرستد .

5- احساس درد چه فایده ای دارد؟ احساس درد سبب می شود که بدن ما نسبت به عامل ایجاد کننده ی درد واکنش نشان می دهد.

6- وسیله ای را نام ببرید که با حالتی شبیه به عرق کردن خنک می شود؟ کوزه - مشک آب.

7- چرا باید پوست را تمیز نگه داریم؟ تمیز نگه داشتن پوست سبب می شود که بخشی از مواد زاید بدن به همراه عرق دفع شود. تبخیر عرق سبب می شود بدن خنک گردد. ترشح جربی پوست را نرم نگه دارد.

8- فایده ی پوست چیست؟ اولین سپر دفاعی بدن است و از ورود میکروب به بدن جلوگیری می کند.

9- چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟ مواظب باشیم زخم نشود تا میکروبها وارد بدن نشوند. سطح پوست را تمیز نگه داریم تا عرق و چربی از بدن دفع شود. شستن مرتب پوست سبب می شود که چربی، عرق و سلولهای مرده ی پوست بیرونی روی پوست نمانده و بوی بد ایجاد نکنند. مواظب باشیم پوست دچار سوختگی توسط آب جوش یا اجسام داغ و یا نور شدید آفتاب نشود. 

10- پوست چند بخش دارد؟ دو بخش، پوست درونی، پوست بیرونی نیز که دو بخش دارد، بخش درونی و بخش بیرونی که از سلولهای مرده تشکیل شده است. 

11- پوست چه بخشهایی از بدن حساس تر هستند؟ چرا؟ نوک انگشتان و لبها حساس تر هستند زیرا در نوک انگشتان و لبها گیرنده های حسی بیشتری وجود دارد.

12- نابینایان با کمک چه حسی خواندن الفبای بریل را یاد می گیرند؟ خس لامسه.

13- چرا نابینایان برای خواندن حروف الفبای برجسته ی بریل از نوک انگشتان استفاده می کنند؟ چون پوست نوک انگشتان گیرنده های حسی بیشتری دارد و حساس تر است.

توجه : تنها به این سوالات اکتفا نکنید و حتما کتاب درسی خود را نیز به دقت بخوانید.

سولالت فصل ششم علوم تجربی : چشم و گوش

  با یاد و نام خدا

  سوالات فصل ششم  : چشم و گوش

=============

1- نسترن چگونه فهمید توپ به سمت او می آید ؟ او توپ را دید که به سمتش می آید

2-نسترن وقتی توپ را دید چه کرد ؟ به سمت توپ رفت و آن را به زمین حریف پرتاب کرد.

3- مغز نسترن در این باره چه کرد ؟ پس از دیدن توپ به ماهیچه ی دست و پای نسترن فرمان داد تا حرکت مناسب انجام دهند.

4-چگونه چیزی را می بینیم ؟ نور باز تابش شده را از راه مردمک وارد چشم شده و پس از عبور از عدسی روی شبکیه ایجاد می شود . عصب بینایی به مغز پیام می فرستد .

5- قرنیه چیست ؟ بخش جلوی چشم که شفاف است و نور از آن عبور می کند، قرنیه می گویند.

6- مردمک چیست ؟ دریچه ای که پشت قرنیه وجود دارد و نور از آنجا وارد می شود

7- مردمک چگونه تغیر می کند ؟مردمک در نور شدید تنگ می شود تا نور کمتری وارد چشم شود و در نور کم گشادتر می شود تا نور بیشتری وارد شود

8-عنبیه چیست ؟ دایره ی دور مردمک است که در مردم مختلف به رنگهای آبی،مشکی،قهوه ای ،سبز و ............ دیده می شود

9-لایه ی داخلی کره چشم چه نام دارد ؟ شبکیه که تصویر روی آنجا ایجاد می شود .

10- چشم چگونه با مغز ارتباط دارد ؟ از طریق عصب بینایی .

11- چشم چه شکلی است ؟ چشم به شکل کروی است .

12- چرا مردمک همیشه سیاه دیده می شود ؟ چون داخل کره تاریک است ، مردمک همیشه سیاه دیده می شود.

13- عصب بینایی به کدام بخش چشم وصل می شود ؟ شبکیه

14-تنگ و گشاد شدن مردمک چه تاثیری دارد ؟ میزان نوری راکه وارد  چشم می شود را تنظیم می کند

15-عدسی چشم چه می کند ؟ نوری را که وارد چشم می شود را می شکند و بر روی شبکیه تصویر ایجاد می کند .

16- نزدیک بین به چه کسی گفته می شود ؟ کسی که اجسام نزدیک را به خوبی می بیند و برای دور بینی به مشکل بر می خورد .

17- نزدیک بین ها باید از چه عدسی استفاده کنند ؟ عدسی مقعر

18- دور بین به چه کسی گفته می شود ؟ کسی که اجسام دور را خوب می بیند ولی برای دیدن نزدیک به مشکل بر می خورند .

19- افراد دور بین باید از چه عدسی استفاده کنند ؟ عدسی محدب

20 نوع عینک مناسب را چه کسی انتخاب می کند ؟ چشم پزشک

21-چگونه از چشم خود مراقبت کنیم ؟ به خورشید نگاه نکنیم ، در نور کم مطالعه نکنیم ، کتاب را در فاصله ی 30 سانتی متری صورت قرار دهیم ، هنگام کار از عینک مخصوص استفاده کنیم

--------------------------  

 

1- آیا نسترن هنگام بازی فقط توپ را دید ؟ خیر صدای دوستانش را هم شنید که به او گفتند توپ را برگرداند .

2- چگونه صدا را می شنویم ؟ صدا توسط لاله ی گوش به مجرای شنوایی و پرده ی گوش را می لرزاند . این لرزش توسط استخوان های کوچک گوش به بخش حلزونی گوش می رسد و از آنجا از طریق عصب شنوایی به گوش می رسد .

3- صدا یا صوت چگونه بوجود می آید؟ از لرزش شدید اجسام در هوا ، صدا یا صوت بوجود می آید.

4- آیا در جایی که هوا نیست صدا تولید می شود ؟ خیر در جایی که هوا نیست < خلاع > صدا تولید نمی شود.

5-گوش از چند بخش تولید شده ؟ گوش داخلی - گوش میانی - گوش بیرونی

6- گوش بیرونی از چه بخش هایی تشکیل شده ؟ لاله ی گوش- مجرای شنوایی- پرده ی گوش .

7- کار لاله ی گوش چیست ؟ امواج صدا را جمع آوری می کند و به مجرای< شنوایی سوراخ > می فرستد .

8- صدا چگونه پرده ی گوش را می لرزاند ؟ امواج صدا به همراه هوا وارد مجرای شنوایی می شود و پرده ی گوش را می لرزاند .

9- گوش میانی از چه قسمت هایی تشکیل شده ؟ استخوان های کوچک و بخش حلزونی .

10-کار استخوان های کوچک گوش چیست ؟ لرزش پرده ی گوش را به بخش حلزونی شکل منتقل می کند .

11- کاربرد گوش چیست ؟ بر اثر امواج صدا به لرزه در می آید .

12- چگونه از گوش خود مراقبت کنیم ؟ همیشه گوش خود را تمیز کنیم - باصدای بلند تو گوش هم حرف نزنیم- با کتاب یا وسیله ی دیگر به گوش کسی ضربه نزنیم - جسم نوک تیز در گوش خود فرونکنیم

13- اگر پرده ی گوش پاره شود چه اتفاقی می افتد ؟  ما دیگر نمی شنویم.

14- سمعک چیست ؟ دستگاهی است که صدا را تقویت می کند تا افرادی که مشکل شنوایی دارند، بتوانند بهتر بشنوند .

15- مایع درون بخش حلزونی شکل چه کار می کند ؟ توسط عصب شنوایی به مغز پیام می دهد . اگر شما حرکت شدید انجام دهید وضع این مایع به هم می خورد و حالت گیجی و عدم تعادل پیدا می کنید. 

توجه : تنها به این سوالات اکتفا نکنید و حتما کتاب درسی خود را نیز به دقت بخوانید.

عکسهایی از کلاس ما

   با یاد و نام خدا 

   هفته ی گذشته در درس علوم تجربی، آزمایشی توسط دانش آموزان کلاس ما انجام شد که از آنها هنگام انجام آزمایش، عکس هم گرفتم. متاسفانه عکسها زیاد جالب نیستند ولی حیفم آمد آنها را روی وبلاگ نگذارم.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

امتیاز انضباط کلاس ما در دی ماه 1394

با یاد و نام خدا

امتیاز انضباط کلاس ما در دی ماه 1394

رد

دی

1

خوب

2

خوب

3

عالی

4

خوب

5

خوب

6

عالی

7

خوب

8

خوب

9

عالی

10

خوب

11

خوب

12

خوب

13

عالی

14

عالی

15

عالی

16

عالی

17

عالی

18

عالی

19

عالی

20

عالی

21

عالی

22

عالی

23

عالی

24

عالی

25

عالی

26

خوب

37

خوب

38

عالی

29

عالی

30

خوب

31

عالی

32

عالی

33

عالی